Article sobre la llibertat individual.

by Carlos Forteza Colombas

Nosaltres creiem i entenem per llibertat que és aquella condició que permet a una persona o ésser viu a viure de manera independent, sense ser dominat o sotmès per un altre ésser viu. Normalment, el concepte de llibertat és un concepte abstracte que s’aplica a l’ésser humà i pel fet que es considerat un dels drets mes importants amb què ha de comptar tot individu, podem comprendre llavors que la seva rellevància en la formació integral de la persona.

Es considera que la llibertat és un dret intrínsec a l’ésser humà, la qual cosa vol dir que no ha de ser treta ja que aquella persona que li tregui o limiti la llibertat a una altre estarà infringint uns dels seus drets més bàsics i valuosos. La llibertat és el que li permet l’individu prendre les seves pròpies decisions, fer eleccions i, d’una manera o altra, construir la seva vida i la seva experiència vital. Se suposa que sempre, en totes les coses que fem o sobre les quels, fins i tot sobre les que no fem hi ha un nivell de llibertat que suposa algun tipus d’elecció ( a canviar alguna cosa o estar en un determinat estat).

La llibertat dóna com a resultat uns éssers dignes i satisfets. Per això, la importància de la llibertat radica en el fet que és un element fonamental que contribueix directament amb la generació d’una persona plena, satisfeta, plena de plaer, alegria i molt més enfortida tant a nivell social com individual. Recordem que una persona a que la seva llibertat és treta sol esdevenir una persona feble, insegura i amb por, simplement per considerar-se no apte per actuar d’acord als seus propis interessos.

Un exemple molt práctic seria el següent:

Esclavitud

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

L’esclavitud al Brasil, per Jean-Baptiste Debret (1768-1848)

L’esclavitud, esclavisme o esclavatge (totes del grec bizantí sklábos que al seu torn prové d’eslau, en ser els eslaus els esclaus més freqüents quan es va encunyar el terme[1]) és la condició que implica el control d’una o més persones contra la seva voluntat, obligades per la violència o d’altres formes de coacció. L’esclavitud s’ha utilitzat com a força de treball o bé com a mercaderia. La forma d’esclavitud que implica la propietat legal de les persones actualment està prohibida en tots els països del món.

 

Article fet per Carlos Forteza i Albert Pomar

La llibertat,de Amanda y Bairon 4rtD

by Bairon Marcevidez Aguilera

Tots tenim dret a la llibertat,però no la tenim,per que per exemple una persona té la llibertat de matat quan vulgui,però té conseqüències,con que l’afiquin a la pressó o acabar  amb la llibertat de l’altre matant-lo.

Per a una persona,llevar-li la llibertat és com llevar-li la seva vida,però també depén com es miri,perquè aquest que a matat es lliure tant de fer-ho com de no voler estar-hi a la pressor, però tot va al voltant de les lleis i no compta el que ell vulgui perquè n’hi ha lleis i les lleis compten mes a la llibertat d’una persona.

Veim injust que un famós pagui condena per matar de dos anys perquè pot pagar una fiança i si el fa qualqú de nosaltres paga deu o més anys de condena perquè no te doblers.

La conclusió que treim és que la llibertat de les persones està bé però sense abusar.Tens drets i llibertat però tenint en compte el que està be i el que està malament,perquè tot el que ara fas per el teu compte,te conseqüencies.

Libertad.

by Alicia Manresa

Libertad: es la capacidad que tiene el ser humano de poder obrar según su propia voluntad, a lo largo de su vida. Por lo que es responsable de sus actos.”

 

Por tanto el ser humano puede hacer lo que quiera (dentro de unos límites establecidos por la ley), siempre que tenga en cuenta las consecuencias que pueden tener sus actos.
Y aquí es donde empiezan los problemas, porque lo que para uno puede ser una buena acción, para otros puede ser perjudicial. Por ejemplo, un jefe de empresa puede aumentarse el sueldo, pero así, disminuye el sueldo de sus empleados.

images libertad

Así parece imposible que todos estén de acuerdo con una idea; lo que pasa muchas veces es que para que uno esté bien al 100%, el otro tiene que salir perdiendo, así que hay que establecer un punto medio entre las dos opciones para que no se lleve todo lo bueno uno y todo lo malo otro.

 

Cristina Rodríguez 4ºD y Alicia Manresa 4ºC.

La llibertat

by Joan Gual Amengual

La llibertat és la capacitat què tenen els humans per obrar segons les seves pròpies voluntats. S’és lliure quan ningú et domina, quan pots expresar la teva opinió encara que els altres no hi estiguin d’acord. S’és lliure quan es prenen les decisions pel propi plaer, i no per la obligació o necessitat.
Etimològicament la paraula ve del llatí “liber”, que vol dir “persona que el seu esperit de procreació es troba actiu”.
El concepte llibertat és algo que ens ha fet reflexionar molt als humans, i és un dels temes fundamentals de la filosofia.
Avegades es confon llibertat amb fer tot el que vols, però no és així, la llibertat no és fer sempre el que nosaltres desitjam, ja que això moltes vegades ens du per un mal camí, i podem acabar perdent la tant desitjada llibertat, sinó fer el que creim que es millor fer en cada moment.
Molta gent pensa que no som lliures perquè estam en un món on tots els països tenen lleis i normes que determinen el comportament humà, però en la nostra opinió això no és així, ja que si no hi haguès aquestes normes imagineu quina forma agafaria la vida en societat.

Aquí podem veure algunes de les cites i definicions més importants del que és la llibertat per a la filosofia:

-Rene Descartes: “… consisteix només en que, per afirmar o negar, perseguir o evitar, les coses que l’enteniment ens proposa, obram de tal manera que no ens sentim ninguna força forta.”
-Spinoza: “…és lliure el que existeix únicament per la necessitat de la seva naturalesa i només per ella es determina l’acció.”
Per a Aristòtil, la llibertat està lligada a la capacitat de decidir per si mateix en el ser humà, i estava lligada a la moral.
Segons San Agustí, la llibertat consisteix en la realitzxació efectiva del bé, per a arrivar a tenir la beatitud.
Per a Henri Bergson, la llibertat és la capacitat de la conciència de regir-se per la seva pròpia naturalesa, indepentdentment de les lleis i fenòmens de la naturalesa.

Com hem pogut veure, la llivertat és un concepte abstracte i molt difícil de definir. És degut a això que la llibertat només es pot comprendre per allò que no és.

libertad

Joan Gual Amengual i Màxim Blàzquez Massot

4ESO C

La libertad.

by Victor Tugores Gutierrez

La definición de libertad ha ido variando a lo largo del transcurso de la historia. Antiguamente , libertad era ser un ciudadano con sus derechos y leyes , por lo contrario , si no tenias ningún tipo de libertad eras un esclavo. Hoy en día nos creemos libres pero quizá estemos esclavizados por la sociedad , la publicidad , la política , etc. Para la mayoría de la gente la libertad es realmente hacer lo que te da la gana pero hay muchas cosas que te pueden esclavizar.

Queda claro que el ser humano es un ser libre  y que la libertad es un instrumento para alcanzar la felicidad y lo más importante de esta es la voluntad y la inteligencia. La libertad física es la libertad de movimiento , es decir, la que te permite moverte hacia un sitio o hacia otro, subir o bajar…

Pero también hay que tener en cuenta que el reconocimiento de una libertad ilimitada haría imposible la vida humana porque la libertad se puede definir como el derecho de la persona a actuar sin restricciones siempre que sus actos no interfieran en los derechos de otras personas.

Con esto acabamos nuestro articulo aclarando que el ser humano es libre de sus acciones pero que ha de ser consciente con el exceso de su uso porque como ya hemos aclarado antes no se podría vivir en buenas condiciones.

 

REJAS DE LA LIBERTAD

 

 

Xavi Amengual y Víctor Tugores 4ºESO C

 

la llibertad Saray torres y Juan jose de la torre 4rtD

by s4d03

La libertad es aquella que te proporciona la felicidad,a partir de hacer aquello que te gusta sin ataduras.

Todo ser humano tiene derecho a la libertad ya que hacemos libres e iguales en derecho y dignidad.

La libertad de expresión es uno de los derechos más importantes concedidos al ser humano,sin este derecho un hombre está encerrado en si mismo.

Opinar para muchos es una forma de liberarse,siempre y cuando no degrade el honor de otras personas.

Un país libre de conclusión creo que sería un país en el que no te juzgaran por tu forma de vestir,pensar o actuar,en el que la gente saliera sin miedo a la calle y no se sintiera cautivada en su propios pensamientos ya que puede que tenga una opinion distinta de  la de los demás,porque no se piense lo mismo que la mayoria de la gente.

Para nosotros la definicion perfecta de libertad es: Ser como un pájaro,libre.

Pàgines:1234567...76»