09th gen.2013

Democràcia absoluta

by Laia Ruiz Ponsell 4tA

democracy is an isusionEn un petit país que alguns voldrien imaginari, el govern de torn, que podria ser qualsevol però és el que és, pren un seguit de decisions no sempre ben rebudes per una part de la cuitadania, per bé que, qui ho sap?, potser a la majoria silenciosa ja li està bé (això, naturalment, mai no ho podrem esbrinar, atès que el silenci característic d’aquesta majoria n’oculta l’opinió, sigui monolítica o diversa). Els heroics governants s’enfronten amb una realitat caparruda que, ai las!, s’entesta a mostrar-se insubmisa a pesar de les bones intencions (més que bones, exquisides) de les autoritats democràticament electes. Aquestes ments privilegiades aconsegueixen ressucitar el conflicte lingüístic, crear-ne un de sanitari que déu n’hi do, mantenir un acceptable nivell de moderada corrupció… i tot això sense caure en la tempació populista de prendre el camí, ni que sigui tímidament, que aniria en la direcció de sortir, algun dia llunyà, d’aquesta crisi sense culpables però amb moltes víctimes innocents. Aquesta història, curiosament imitada de forma magistral pels fets reals, podria ser molt llarga, atesa la portentosa imaginació de determinats personatges revestits d’autoritat (per sort, transitòria) que cada dia ens sorprenen amb mesures i projectes que construeixen un veritable prodigi de la inèpcia. Aquests pròcers hauran deixat en aquest petit país (que ells voldrien imaginari) unes empremtes, unes petjades, unes nafrestan tan profundes que, en acabar de llegir aquesta història, comprendrem que els habitants del petit país mai no els ho podran agrair prou.

 

Aquesta és la sinòpsi del llibre titulat “Democràcia absoluta” de Pere Josep Palou Mas; premiat amb el premi literari Jaume Maspons i Safont.

Pens que és un llibre que ens pot ajudar a veure una mica més la realitat, ja sigueu partidaris de la independència o no.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *