20th abr.2013

Conflicte ètic 1

by Laia Ruiz Ponsell 4tA

 

Som, realment, tots els animals iguals? Doncs sí, heu llegit bé: SOM. Consider que l’espècie humana és tan sols una evolució dels simis de fa uns quants milions d’anys, i per això pens que tots els animals sóm iguals.

Hi ha persones que pensen que els animals tenen diferents estatus dins el seu propi món, però aquest món que moltes vegades ens pensam que és paral·lel al nostre, és tan igual que ni ens adonam que existeix.

Moltes vegades dins l’espècie humana, també classificam els animals segons les seves utilitats, segons el que ens poden aportar o segons si ens fan bona companyia o no; però no els toleram ni els respectam gens. Som uns egoïstes i ningú ho vol admetre. Sempre buscam la satisfacció màxima i sense compromís que només ens pot aportar un animal “indefens” damunt la nostra espècie. D’una manera o una altra estam “modelats” per tractar-los de manera  inferior a nosaltres i treure el màxim profit; ja que moltes persones els consideren ninots o fins i tot “coixins”.

No ho volem reconèixer, però som molt cruels. No valoram tot el que ens aporten quan estan vius i només pensam en el que ens aportaran quan estiguin morts.

Pens que hauria de ser obligatori per a tothom defensar els drets dels animals, ja que ells tot sols no els poden defensar. Hauríem de lluitar més al igual que lluitam per una societat igual i sense maltractaments cap a cap persona.

Qui és que no ha plorat la mort d’un animal, amic fidel, que sempre et

elephanttreia un somriure quan més ho necessitaves?    Primer ploram però al cap d’una setmaneta ja tenim un altre animal engabiat o en captivitat a casa nostra que ens suplementa el que es va morir; però, i si hagués viscut en llibertat? Pot ser ara mateix correria pels boscos, sabanes i

suricatasdeserts que l’espècie humana encara no coneix, o pot ser n’hi hagi d’altres que estiguin vetllant per la seguretat dels de sa seva espècie (suricatas).

 
Si hi hagués més persones que defesàssin els drets dels animals, segur que ara no ens lamentariem tant per les morts de tants exemplars o l’extinció d’espècies senceres per culpa dels humans i les seves cabòries extranyes, que l’únic que fan és embrutar i disminuïr el temps de vida del nostre estimat planeta, la Terra.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *