20th abr.2013

Ètica animal

by Candela Delfino 4t A

Durant les dues setmanes que va venir na Carmen a classe per parlar-nos de l’ètica animal, he après a saber en quina posició estic, jo crec que els animals són subjectes ètics. Però la majoria de gent no pensa igual que jo i per això els animals estan sobreutilitzats per productes pel nostre benefici.

Primer, als cosmètics. A Japó i a Noruega estan autoritzats a sacrificar balenes per a produir cremes i pintallavis. Només utilitzen el greix i la resta de carn de l’animal va als fems. No em sembla bé que es faci això a aquests animals, encara que sigui a dos països. No és just que aquells animals morin per fer una cosa no tan necessària per a nosaltres. També experimenten amb ells per provar altres tipus de cosmètics, que tampoc em sembla imprescindible ja que hi ha altres productes que utilitzam i ens van bé.

Després, els medicaments. La majoria dels medicaments que estan a la venta han estat testat en animals abans. Aquesta és una causa més important perquè alguns medicaments poden salvar les vides de moltes persones. Però també hi ha altres medicaments que prenen però que no són qüestió de vida o mort. Ja existeixen bastants de medicaments que podem prendre sense cap problema, per què s’ha de seguir cercant més? També existeixen medicaments naturals que els nostres padrins probablement prenien que els ajudaven quan estaven malalts, per què no utilitzar-los també?

Però el que em va impressionar va ser la secció de l’alimentació.Crec que es desaprofita la carn dels animals que es mengen a Espanya posat que les dades dels sacrificis dels animals que es maten són impactants. Jo no sabia com es feia el foie gras, cosa que es repugnant. No sé com pot existir un cosa tan brutal pels animals. No només es fan aquestes coses als ànecs, es fan a altres animals.

Quan veig aquestes coses que feim els humans, em planteig si les coses que feim són morals. Òbviament, no les són, però nosaltres ens denominam la raça que tot el que fa és moral. Però veient aquestes coses, de veres ho som?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *