18th abr.2013

Presentació ètica i drets dels animals

by Aina Casasnovas Bauza (4t A)

CONFLICTE ÈTIC 1: Són tots els animals iguals? N’hi ha millors
d’altres? Ens semblen millors aquells animals que humanitzem i es
semblen a nosaltres, com els gossos, moixos o simis?

“Els animals són autònoms, conscients d’allò que els envolta, tenen la capacitat fisiològica de sentir dolor i plaer, que comparteixen tots els animals que disposen de sistema nerviós central, poden comunicar-se, poseeïxen memòria i són capaços d’aprendre, i molts tenen personalitats diferenciades entre els congèneres de la seva mateixa raça, entre moltes altres característiques.” Viquipèdia

Els animals i els humans som diferents en l’exterior i en l’interior. Cada un tenim una manera de raonar les coses diferents, però no per això els animals han de deixar de tenir drets. Entre els animals tots son iguals, és a dir, que tenen els mateixos drets. Una cosa està clara, així com a la nostra societat hi ha diferents tipus de persones amb diferents tipus de personalitats, maneres de veure el món, de pensaments diferents, discapacitades o amb diferents espectes, al món dels animal també. Com tothom sap, hi ha una varietat diversa d’animals i raçes.

Moltes persones poden pensar que els cans o moixos són millors perquè viuen amb els humans i els ensinistrem, però no per això són millors o pitjors sino que són diferents. Cada un té un adjectiu que els fa especials i no n’hem de discriminar a cap.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *