20th Jun2013

Article sobre la llibertat individual.

by Carlos Forteza Colombas

Nosaltres creiem i entenem per llibertat que és aquella condició que permet a una persona o ésser viu a viure de manera independent, sense ser dominat o sotmès per un altre ésser viu. Normalment, el concepte de llibertat és un concepte abstracte que s’aplica a l’ésser humà i pel fet que es considerat un dels drets mes importants amb què ha de comptar tot individu, podem comprendre llavors que la seva rellevància en la formació integral de la persona.

Es considera que la llibertat és un dret intrínsec a l’ésser humà, la qual cosa vol dir que no ha de ser treta ja que aquella persona que li tregui o limiti la llibertat a una altre estarà infringint uns dels seus drets més bàsics i valuosos. La llibertat és el que li permet l’individu prendre les seves pròpies decisions, fer eleccions i, d’una manera o altra, construir la seva vida i la seva experiència vital. Se suposa que sempre, en totes les coses que fem o sobre les quels, fins i tot sobre les que no fem hi ha un nivell de llibertat que suposa algun tipus d’elecció ( a canviar alguna cosa o estar en un determinat estat).

La llibertat dóna com a resultat uns éssers dignes i satisfets. Per això, la importància de la llibertat radica en el fet que és un element fonamental que contribueix directament amb la generació d’una persona plena, satisfeta, plena de plaer, alegria i molt més enfortida tant a nivell social com individual. Recordem que una persona a que la seva llibertat és treta sol esdevenir una persona feble, insegura i amb por, simplement per considerar-se no apte per actuar d’acord als seus propis interessos.

Un exemple molt práctic seria el següent:

Esclavitud

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

L’esclavitud al Brasil, per Jean-Baptiste Debret (1768-1848)

L’esclavitud, esclavisme o esclavatge (totes del grec bizantí sklábos que al seu torn prové d’eslau, en ser els eslaus els esclaus més freqüents quan es va encunyar el terme[1]) és la condició que implica el control d’una o més persones contra la seva voluntat, obligades per la violència o d’altres formes de coacció. L’esclavitud s’ha utilitzat com a força de treball o bé com a mercaderia. La forma d’esclavitud que implica la propietat legal de les persones actualment està prohibida en tots els països del món.

 

Article fet per Carlos Forteza i Albert Pomar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *