14th gen.2013

Néixer dona

by Júlia Estades García (4rt A)

Les dones són l’únic grup oprimit que no és minoria. Encara que al món som moltes, les de sexe femení, només unes poques viuen amb les condicions que els pertoquen. Discriminación

Segons un article de “El País”, l’ Índia és un dels pitjors països per néixer dona. Són molt discriminades i maltractades. Allà la societat dominada per una mentalitat patriarcal segueix sent majoria. En l’article s’explica que la gent d’Índia prefereix tenir fills a tenir filles: creuen que ells són els que mantendran els seus pares quan creixin i que no poden perdre l’honor de la família. Així que en molts casos els fetus femenins són abortats.

Posaré un exemple d’un cas més concret, i fins i tot pitjor: si una família amb pocs recursos econòmics no pot pagar-se l’ecografia de l’embaràs i el nadó resulta ser nina, sovint es desfan d’ella tirant-la al fems o, fins i tot, enterrant-la viva.

Però no és l’únic lloc on hi ha preferències de sexe. A la Xina la política del “fill únic” no ajuda. Segons la tradició d’aquest país, els homes són preferibles a les dones, ja que són els que duen el llinatge de la família. Si una dona està embarassada i el fetus és femení, en la majoria de casos es desfan d’ell, ja que no poden tornar a intentar tenir un nin, degut a la política abans esmentada.

Arreu del món són presents aquests casos. Als nins se’ls educa en una societat amb mentalitat patriarcal, i s’arriben a creure que estan per sobre de les dones, i que les poden manipular, maltractar, usar i tirar.

I ja no parlem d’Àfrica o de molts països musulmans, on les dones no tenen dret ni a l’educació, ni a triar amb qui volen casar-se, ni a votar…. Moltes treballen incansablement i duen el pes de la família, mentre que els homes passen el temps i les usen com a objectes sexuals.

Tanmateix, als països occidentals la igualtat només és aparent…

2 Responses to “Néixer dona”

  • Aquí podem entrar amb la llei del més fort. Els homes solen tenir més força, una mentalitat bèl·lica, mentre que les dones solen ser més tranquil·les, amb mentalitat pacífica. ¿Que vull dir amb això? Que la majoria d’homes tenen encara els mateixos pensaments en quant a les dones com des l’inici de l’humanitat. El més fort guanya, però això només hauria de ser en les guerres… I son els nens petits d’ara que es pensen que estan a una guerra constant per mor dels infinits videojocs de guerra i relacionats que existeixen en l’actualitat que recorden als nens que ells son els que tenen la força i les nenes, no diguem. Estic segur que no surt una sola dona a aquests perquè “seria estrany per ells” ja que no hi estan acostumats…

    No vull aprofunditzar molt en aquest tema, ja que podem defensar la opinió d’igualtat entre dones i homes en qualsevol aspecte, només especificar que, com es veu, defenso completament la vostre igualtat, perquè ja us toca ser lliures, no? Ja van 6000 anys que ho intentau…

    • Julia Estades Garcia (4rt A)

      Gràcies, Sergio, per la teva comprensió. El fet de ser home no et fa decantar la teva opinió en defensa del teu sexe, i es nota que comprens que tots guanyam si homes i dones compartim obligacions i llibertats. Lluita per convèncer a la gent… que és necessari. Repeteixo, moltes gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *