14th gen.2013

Entrada de fems a Mallorca

by Laia Ruiz Ponsell 4tA

“El PSIB ha demanat avui a la Guàrdia Civil que iniciï les diligències per a evitar que en els pròxims dies es cremin a la incineradora de Son Reus residus providents de Sabadell, ja que el contracte amb l’empresa que gestiona la planta, Tirme, no contempla aquesta opció, i no s’han fet estudis mediambientals que avalin la crema de fems importat.

El diputat socialista Cosme Bonet i la consellera insular Mercedes Garrido han presentat avui davant el Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de l’institut armat i la Direcció general de Qualitat Ambiental del Govern sengles escrits en els quals els insten a impedir que el Consell de Mallorca executi els seus plans d’importació de fems.

Bonet ha recordat que el secretari del Consell ha emès un informe en el qual sosté que la incineració de residus forans no està emparada pel contracte entre la institució i Tirme.

Precisament avui, l’organització ecologista Gob ha declarat l’«alerta vermella» sobre la salut pública a l’illa, per culpa, segons expliquen, de la decisió del Consell de Mallorca d’importar residus de la península i d’altres països de la Unió Europea.

En un comunicat critiquen l’«obscurantisme» amb el qual el govern insular gestiona les dades reals de la proposta d’importar residus, del funcionament i operació de la incineradora de Son Reus, així com del control de la contaminació.

«Així s’alimenta l’alerta generada per les conseqüències reals que l’increment de la incineració pot tenir per a la població de Mallorca».

Per als ecologistes, la campanya farcida de «falsedats i greenwashing» que ha acompanyat durant aquests mesos la proposta d’importar fems, i a la tramitació administrativa «irregular», se li afegeix ara l’«obscurantisme en relació a les característiques i procedència dels residus que han d’arribar a Mallorca».

«Quant, quan, d’on i què són preguntes que no tenen resposta», assenyalen.

DBalears.cat     9/1/13

 

El govern balear va acceptar l’entrada de fems a Mallorca el passat dimecres, dia 9 de gener, per (segons ells) disminuir el dèficit que té la Comunitat Autònoma. El fems procedeix de Sabadell i serà incinerat a Son Reus.

Com bé heu pogut llegir més amunt, la incineració de fems a Mallorca pot suposar un un gran increment de la contaminació atmosfèrica i un greu perill per tota la comunitat de l’illa.

Realment hauríem de permetre l’entrada de matèria orgànica que quan es incinerada és, claríssimament problemàtica?

De moment, el que el govern està aconseguint és que la nostra illeta apreciada per tanta gent es converteixi en un niu de fems, pudor i rates; a més a més de limitar l’ensenyança del català i privatitzar l’educació.Son Reus

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *